«Δεν πάει άλλο» : Φωνάζουν με τον τρόπο τους οι λογιστές και επαγγελματίες

Οι λογιστές πήραν στα χέρια τους την κατάσταση, με αφορμή τα εξοντωτικά πρόστιμα του Ν.4174/2013 που...

μεταξύ άλλων ορίζει για παράλειψη εργαζομένου στην αναλυτική περιοδική δήλωση του ΙΚΑ πρόστιμο 10550 ευρώ. Ορίζει μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και τρίμηνες προμηθευτών κάτι που είναι αδύνατον αν σκεφτεί κανείς την αποστολή των τιμολογίων που γίνεται συχνά με τα ΕΛΤΑ. 
Υποχρεώνει την εξόφληση των συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ να γίνονται μέσω διατραπεζικού συστήματος κάτι που στα απλογραφικά βιβλία είναι αδύνατον μιας και δεν μπορεί να παρακολουθήσει ο λογιστής την εξόφληση του, κάθε τέτοιας αξίας, τιμολογίου. Αυτά και πολλά άλλα, όπως και η καθυστέρηση στην έκδοση των εγκυκλίων που διευκρινίζουν τους νόμους, έχουν φτάσει τα λογιστικά γραφεία στο απροχώρητο! 
Είναι Ιανουάριος και ήδη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους γιατί καλούνται να διαβάζουν συνεχώς για αλλαγές που οδηγούν σε όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, που αφορούν στο πελατολόγιο τους! 
Αποφάσισαν λοιπόν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία την οποία ξεκίνησαν σε ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη 40 άτομα τα οποία συνέταξαν ένα κείμενο όπου συγκεντρώνουν υπογραφές από λογιστές αλλά και επαγγελματίες, μιας και όλα τα παραπάνω αφορούν όλες τις επιχειρήσεις. 
Το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη κι έτσι μέσω του facebook, του taxheaven καθώς και πολλά sites και blogs, έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το εγχείρημά τους με αποτέλεσμα οι υπογραφές ολοένα και να αυξάνονται. 
Ήδη έχουν συστρατευτθεί σύλλογοι από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως αυτός της Θήρας. Ο σκοπός τους είναι όχι μόνο να ταράξουν τα νερά αλλά και επιτέλους να ενεργοποιήσουν τους συλλόγους που, τόσο καιρό, είναι εντελώς αδρανείς. 
«Ο λογιστικός κλάδος είναι ένας ακόμα κλάδος που έχει θιχτεί απεριόριστα τα τελευταία χρόνια. Το Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο, πρέπει επιτέλους να μας ακούσει», λέει εκπρόσωπος του κλάδου. 
Όταν θα φτάσουν σε έναν ικανοποιητικό αριθμό υπογραφών, θα κοινοποιηθεί προς - Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη - Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη - Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη - Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή 
Υπογράφετε εδώ

ThessalonikiPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...